HTML

kimozdulás

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

elfogultság

2013.11.04. 21:37 :: picilany

,,Az emberiség legnagyobb átka az elfogultság, mert az elfogultság megvakítja a látást, s gonosz irányba téríti a tömegeket. Csak megértés alapján lehet emberi közösséget megtartani, legyen az a közösség család, nemzet vagy ország. Az egymás iránt való türelem és megértés a társadalom legfontosabb kelléke. Ahol ez kivész az elfogultság miatt, ott minden összeomlik." (Wass Albert)

Ezen gondolkodna el az a sok szülő, aki annyira elfogult a saját gyerekével. Nem gondolom, hogy az elfogultság lenne az igazi szeretet és valós kapcsolatteremtés eszköze a szülő és gyermek kapcsolatában. Sokkal inkább egy falat emel közéjük, sehol nem nyit utat. A szülő nem kéri és nem vár a gyerekétől, a gyerek nem teljesít, csak követel. Emberileg nulla, haszontalan, hulladék és mainak nevezhető tucat. undorító.

Elkényeztetett mézes mázas szeretetben nevelni egy gyereket, hiba. Nem őszinte és borzasztó nagy megalapozása annak a pofonsorozatnak, amit majd ,,kirepülés a fészekből" után ez követ. Nem helyes, mert a gyerek nem tanulja meg azt az alapvető hozzáállást, mi szerint teljesítjük kötelezettségeinket, utána élhetünk a jogainkkal. Legfőbb ismertetőjegyük ezeknek az embereknek, hogy nem tudnak intelligensen kezelni helyzeteket, ebből adódóan nem gondolkodnak, nem ismerik a tudásuk hatalmát, nem használják az észt, ami beépített hardver a szervezetükben.


Miért mozdít ki az elfogultság?
 
Mert az ilyen szülők egy része, a más szülő gyerekének sikereit, célkitűzéseit, az, hogy évezredekkel jobb, mint a saját önnön imádott fia/lánya, irigyelik, féltékenyen, gúnyolódva viselkednek, mindezt cinizmussal leplezve, nem hangoztatva önmaguk előtt sem, nehogy belássák saját gyerekük kudarcát, ami kérdéses, hogy kinek a kudarca... a gyereké? vagy a szülőé? 
Saját tapasztalat, engem nehéz elismerni, nem is kell. 
A másoktól jövő irigység, féltékenység felér egy kimondatlan elismeréssel és egy szóbeli vállveregetéssel. 

komment

Címkék: hiba gyerek szülő elfogultság kapcsolatkezelés

A bejegyzés trackback címe:

https://kimozdulas.blog.hu/api/trackback/id/tr745614919
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása