HTML

kimozdulás

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Amikor a HR beakad

2013.11.23. 19:08 :: picilany

Amikor a HR beakad, kiakadsz.

Sok olyan helyzet van, amire azt mondaná(d) kezelhetetlen. Nem az. A HR arról szól, hogy a legérzékenyebb dolgot úgy adagold a potenciális munkavállalónak, hogy közben lecsalhatatlan mosolyba görbül a szád, és remény ül a szemeidben, amit később a legkisírtabb szemű ügyfélébe beülteted. Nem fordíthat hátat, míg nem nyugszik meg, még ha dühből nyitja az iroda ajtaját, felháborodásának csillapodását csak abban látja, ha bejöhet és egy két szóváltás után, még ha épp nincs számára agilis pozíció, elhiheti tett már azért, hogy jobb legyen. 

De őszintén szólva a HR nem az én világom. Nem találtam meg önmagam, még ha sok az az információ vagy tudás amivel gazdagodtam. A HR kimondottan empátiáról, nyugodtságról, türelemről szól, cseppet sem tudom sehová kötni ezt önmagamban, és igazából ezt csak csendben zsebre teszi az ember. 
Ajánlani, kérdezni, finom intelligenciával felvenni a telefont és beszélni egy életét szétunt operátori csomagoló pozicióra potenciális egyénnel, aki miután el sem vállalja az adott munkakört, mert 5 perccel tovább kellene zötyögni Ikarussal egy viszont látással köszön el. Neked is Viszont hallásra. Szörnyen nagy hiba, ha ígérsz. Az ígéret ebben a szakmában nem játszik, szigorúan csak ajánlani és felajánlani, javasolni, javaslatot tenni, hirdetni, reklámozni. Aki személyeskedésbe vagy szubjektív véleményezésbe kezd egy vadidegen emberrel perceken keresztül és végül semmilyen áron nem tudja eladni az adott pozíciót, nem igazi fejvadász. 
A HR megtanított beszélni. Tárgyalni, egy fejvadász lettem, aki amúgy, ha a reggel folyamán nem úgy sikerült az ébredés, ahogy a csipkerózsikában leírtak szerint szerepel, nem érzi, hogy ember lenne a talpán és megállja aznap a helyét, csak egy kedvetlenséggel megfűszerezett undort érez, főleg, ha a 28.ember  mond NEM-et, a csilingelő mosolygós hangjára. 
De mindenben van negatív oldal. Ahol van előny, ott hátrány is. 

A HR egy terület, amit megismerhettem. Fejvadász lettem és állandóan csörög a telefonom. Sűrűn betartott protokoll, intelligencia, diplomatikus helyzetfelismerés, azonnali reakció, rögtönzött spontán visszahatás. Ez az, amit nap mint nap gyakorolok. Ez a HR varázsa. 

Szólj hozzá!

Címkék: HR

A bejegyzés trackback címe:

https://kimozdulas.blog.hu/api/trackback/id/tr685616863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása